تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
پای ضربدری یکی از انواع تغییر شکل های زاویه دار زانو است که در آن ران ها به هم نزدیک می شوند و قوزک های داخلی از هم فاصله می گیرند و در نتیجه نمایی شبیه ضربدر در پا ایجاد می کنند.بعضی از نوزادان به خاطر وضعیت فشردگی آنها در رحم مادر با زانو ضربدری به دنیا میآیند. پاهای کودک با شروع راه رفتن وی قویتر میشوند (در حدود ۱۲ تا ۱۸ ماهگی). اما در این کودکان در ۳ سالگی، پاهای کودک دچار خم میشوند. پزشکان با انجام معاینه فیزیکی روی پاها شامل بررسی تقارن زانوها، هم ترازی ساق پاها، رانها و کف پا و همچنین با بررسی سوابق خانوادگی و سوابق بیماری فرد، بیماری او را جهت درمان زانو ضربدری تشخیص میدهند. اگرچه تست اشعه ایکس به تشخیص این بیماری کمک نمیکند؛ اما به شناسایی مشکلات زمینهای دیگر که ممکن است منجر به پای ضربدری شوند، کمک میکند.
تمرینات کششی برای اصلاح زانوی ضربدری
تمرینات زیر برای اصلاح زانوی ضربدری پیشنهاد میشود. درمان پا ضربدری بدون جراحی به کمک تمرینات کششی به تسریع روند بهبودی کمک می کند.
– در وضعیت نشسته بحالت چهارزانو با کمک دست ها یک ران را بالا آورده و زانو را به سینه نزدیک کنید وتنه حالت قائم داشته باشد.
– در وضعیت نشسته با پاهای کاملا باز و دور از هم یکی از پاها را از زمین اندکی بلند کرده و سپس آن را از خط وسط عبور داده و بکوشید ان را به پای دیگر نزدیک کنید.
– در وضعیت نشسته بحالت تمرین ۲ بکوشید هر دو پا را بالا آورده سپس بصورت قیچی آنها را تا حد ممکن از روی هم عبور دهید.
– در وضعیت خوابیده به پشت دست ها بصورت باز و دور از هم و پاها کاملا کشیده باشد بکوشید با بلند کردن یک پا و عبور آن از روی بدن آن را به پنجه دست مخالف نزدیک کنید.
– در وضعیت خوابیده به پهلو یک پا را در امتداد خط افق بالا برده وسپس بطرف پایین و عقب ببرید. این حرکت موجب کشش نوار خاصره ای درشت نی می گردد.این حرکت را می توان بصورت ایستاده در حالتی که یک پا عقبتر است نیز انجام دادو برای پا ضربدری این حرکات مناسب است .
منبع : sport1384