آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

تغذیه و کاهش زانو درد

1322832570_13162813041

تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

درد زانو یکی از شکایت‌های اصلی در بین افراد جامعه است و عوامل مختلفی در ایجاد آن نقش دارند. مفصل زانو به علت فشارهای پیوسته و زیادی که در فعالیت‌های روزمره به آن وارد می‌شود، مستعد بسیاری از آسیب‌ها است. همچنین، بیماری‌های مختلف نیز ممکن است این مفصل بزرگ و مهم را درگیر کنند. آگاهی از عواملی که می‌توانند منجر به درد زانو شوند، به ما کمک خواهد کرد تا به سرعت تشخیص بیماری برسیم و درمان مناسبی را انجام دهیم. درد زانو ممکن است در خود مفصل زانو و یا اطراف آن احساس شود.

تاثیر تغذیه بر زانو درد

برخی غذاها حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد ضدالتهابی دیگری هستند که در کاهش درد زانو موثرند. به طورکلی مصرف غذاهای سالم مثل غلات کامل، میوه‌ها و سبزی‌های تازه، ماهی‌ها و لبنیات به بهبود این مشکل کمک می‌کند. برخی مواد غذایی اثر ویژه‌ای در کاهش درد زانو دارند که به اختصار در موردشان صحبت خواهیم کرد:

سیر و پیاز

این دو ماده غذایی دارای خواص ضد میکروبی هستند و می‌توانند در کاهش بروز همه نوع عفونت‌ها موثر باشند. همچنین، این مواد می‌توانند در کاهش دردهای مرتبط با عفونت‌ها نیز مؤثر باشند. این مواد حاوی ترکیبی به نام دی‌آلیل سولفید هستند که در کنترل متالوپروتئینازهای خارج سلولی موثرند. این آنزیم‌ها در تغییر و خرابی مفاصل مشارکت دارند و به زبان ساده‌تر مصرف این مواد می‌تواند منجر به کاهش آسیب مفاصل شود. همچنین، کوئرستین که در پیاز، انگور قرمز و سیب یافت می‌شود، می‌تواند در کاهش درد زانو مفید باشد.

سنجد

سنجد دارای خواص آنتی‌اکسیدانی بوده و سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌ها است. این ماده غذایی به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی خود در درمان بسیاری از بیماری‌ها بویژه بیماری‌های قلبی- عروقی و دردهای استخوانی موثر است. در طب سنتی نوشیدن شیر گرم به همراه پودر سنجد برای کاهش درد زانو توصیه می‌شود.

روغن زیتون

روغن زیتون خواص ضدالتهابی دارد و مصرف شکل‌های خوراکی آن باعث کاهش مشکلات مفصلی می‌شود. همچنین ماساژ زانو با روغن زیتون به ویژه اگر گرم باشد در کاهش درد موثر است. در طب سنتی ماساژ زانو با روغن زیتون همراه زردچوبه و یا خردل توصیه شده است.

ماهی

ماهی‌ها به خصوص ماهی‌های چرب منابع ویتامینD و اسیدهای چرب امگا-۳ هستند که هر دو برای کاهش درد‌های مفصلی توصیه شده‌اند. ماهی‌های کوچک مثل ماهی کیلکا را می‌توان با استخوان مصرف کرد که در این صورت منبع سرشار کلسیم هم خواهند بود.

سویا و آووکادو

تحقیقات متعدد نشان داده‌اند که مصرف این دو ماده غذایی می‌تواند در کاهش دردهای مفصلی مؤثر باشد. اثرات مفید سویا ناشی از اسیدهای چرب مفید و ترکیبات شبه هورمون زنانه است که می‌تواند از پوکی استخوان نیز پیشگیری کند. همچنین، ایزوفلاوون‌های سویا اثرات ضد التهابی نیز دارند.

اگر به شیر حساسیت دارید یکی از بهترین انتخاب‌ها استفاده از شیر سویا به ویژه انواع غنی شده آن است. اضافه کردن فرآورده‌های سویا به رژیم غذایی اثرات مفید متعددی مثل کاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی و برخی سرطان‌ها را نیز در بردارد. البته زنانی که قصد بارداری دارند و زنان باردار باید در استفاده شکل‌های دارویی آن احتیاط کنند و مصرف آن در زنان مبتلا به سرطان سینه باید با مشورت پزشک باشد.

منبع: نیک صالحی , وبلاگ دکتر مغاری

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ