تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
بنا بر سبک زندگی امروز و مشاغل امروزی افراد در سنین مختلف با گردن درد و بیماری های ناشی از ان مانند دیسک گردن و ارتروز گردن مواجه می شوند.بیماری های ناشی از گردن درد به خصوص بیماری دیسک گردن در بین افراد ۲۰تا ۴۰ساله که اکثرا به مشاغلی مانند کارمندی و پشت میز نشینی به مدت طولانی اشتغال دارند و همچنین افراد بالاتر از ۵۰سال به دلیل افزایش سن و فرسودگی ستون مهره ها ی گردن به وجود می آید. دیسک گردن دردهای شدیدی را در ناحیه ی گردن به وجود می آورد.به طوری که فرد مبتلا به دیسک گردن دچار ناراحتی فراوان شده و در انجام فعالیت های روزمره ی خود احساس ناتوانی می کند. دیسک در بین مهره های گردن یک ساختمان جذب کننده فشار و شوک است. دیسک بین مهره ای معمولاً با افزایش سن پیر میشود. خشک و چروکیده شده و خاصیت الاستیک خود را از دست می دهد. ارتفاع آن کم می شود و همین امر موجب میگردد مهره ها به یکدیگر نزدیک شده و فاصله آنها کم شود. با کم شدن فاصله بین مهره ها فشار زیادی روی مفاصل بین مهره ای وارد میشود که این خود موجب آرتروز یا سائیدگی این مفاصل می شود.انجام برخی روش های درمانی و مراقبتی زیر نظر پزشک متخصص در مراحل اولیه ی ایجاد بیماری دیسک گردن باعث بهبود و درمان دیسک گردن می شود و دردهای ناشی از ان را کم می کند.
انجام ورزشهای گردن
بنا بر نوع دیسک گردن و شرایط بیمار مبتلا به این عارضه پزشک معالج یک سری ورزش درمانی را برای وی تجویز می کند که بیمار مبتلا به دیسک گردن اگر انها را به صورت مرتب و صحیح انجام دهد دردهای ناشی از دیسک گردن کاهش یافته و به بهبود و درمان وی کمک فراوانی می شود.این ورزش ها همچنین باعث تقویت عضلات گردن و افزایش انعطاف پذیری آنها شده باعث تسهیل وتسریع تغذیه دراین ناحیه میگردد.
تسکین دهنده های دردهای دیسک گردن
به منظور تسکین علایم دردهای ناشی از دیسک گردن استفاده از گردن بند طبی برای مدت کوتاه و بنا بر دستور پزشک معالج توصیه می شود.اما استفاده از گردن بند طبی در طولانی مدت راه مناسبی نیست و برای مدت بیش از چند روز موجب ضعیف شدن عضلات گردن میگردد
تصحیح وضعیت بدن افراد: دارای بیماری دیسک گردن باید شیوه نشستن وایستادن خود را تغییر دهند. حالت قرار گیری در هنگام فعالیت انجام ورزش بطور روزانه در بهبود این درد بسیار موثر است جهت تسکین دردهای گردنی توصیه می شود ورزش های کششی انجام دهند .و از انجام ورزش هایی که سبب بروز درد در ناحیه ی گردن می شود خودداری کنند .
همیشه بایدگردن خود را چه در حالت ایستاده، نشسته، یا راه رفتن، صاف و عمود بر بدن نگه داشت به طوری که هیچ زاویه ای با بدن نسازد .
هرگز نبایدگردن را خم کرد بلکه اگر لازم است صندلی خود را کوتاه ترنمود یا ارتفاع میز را بالاتر برد تا هنگام انجام کارمجبور به خم کردن گردن نشد. زیرابسیاری از بیماری های گردنی ناشی از خم بودن گردن به مدت طولانی است. بنابراین حتی الامکان از خم کردن گردن خودداری نمود و در مواقع مجبور شدن به خم کردن گردن گردن را مرتب حرکت داد و آن را صاف نگه داشت.
افراد مبتلا به دیسک گردن باید از نرمش ها و حرکاتی که در آنها مجبور به خم کردن گردن هستند پرهیز کنند.
اگر افراد ی که دارای دیسک گردن هستند مجبور به انجام کار در حالت نشسته می باشند و مجبورند گردن را خم کنند در هنگام انجام کار بایدحتماً با یکی از دست هااز وزن سرتان و فشار آن بر روی مهره های گردنی بکاهند تا کمتر دچار صدمات گردنی شوند شانه ها و عضلات اطراف گردن را تقویت کنند زیرا با افزایش قدرت و تحمل این عضلات، فشار کمتری روی مهره و دیسک های بین مهره ای وارد می شود.
خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب درمان بدون جراحی دیسک گردن و درمان دیسک گردن را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تسکین دیسک گردن مطالعه فرمایید.