میگرن یکی از علل سردرد است. بیشتر کسانی که به میگرن دچار هستند، دچار حملههای پی در پی سردرد برای مدت چندین سال میباشند.
توصیه هایی برای افراد مبتلا به میگرن
از مصرف قند های تخلیص شده خودداری کنید حتی مقادیر کم. میوه های تازه مصرف کنید و یک رژیم متعادل از غذاهای طبیعی حاوی میوه مصرف کنید. هر سه ساعت غذا بخورید. 6 وعده کوچک در روز به جای 3 وعده مصرف کنید. میانوعده هایی از غذا های سالم در بین روز مصرف کنید
مواد غذایی و تشدید میگرن
شکلات و قهوه: در مطالعات اخیر اثر شکلات در ایجاد سردرد رد شده است. کافئین موجود در شکلات، عامل اصلی ایجاد سردرد نیست بلکه وجود آمین ها عامل اصلی ایجاد میگرن است. خطر نسبی ابتلا به سردرد در افرادی که 240 میلیگرم کافئین در روز مصرف میکنند (4 تا 5 فنجان قهوه یا چای)، برای مردان 3/1 و برای زنان 2/1 برابر است. بنابراین، مصرف قهوه اثری در کنترل سردرد ندارد.
آمین ها: تیرامین که ترکیبی شبیه اسید آمینه است باعث بروز میگرن میشود. البته حساسیت به تیرامین به مقدار مصرف و وجود سایر عوامل موثر در میگرن بستگی دارد.
غذاهای حاوی تیرامین عبارتند از: مشروبات الکلی، نانها، غذاهای تخمیری، سس های خامهای، سوسیس، گوشت های کنسروی، ماهی خشک، پنیر مانده، کیک های تازه، پیاز، آجیل ، آواكادو ، موز.
آسپارتام: آسپارتام شیرینکننده مصنوعی است و میتواند باعث بروز سردرد در برخی افراد شود. با این حال تجربیات شخصی از نتایج علمی متفاوت است. اگر استفاده از شیرینکننده های مصنوعی باعث سردرد شما میشود، از مصرف غذاهای بدون قند و دارای شیرینکننده مصنوعی اجتناب کنید.
غذاهاي مفيد در میگرن
مرغ، خروس و بوقلمون از دسته غذاهاي كم چرب و غني از پروتئين هستند. مصرف غذا هاي پروتئيني منجر به نوسان ميزان قند خون نمي شود. گمان مي رود كه كمبود ميزان قندخون از جمله عوامل ميگرن است. غذاهاي پروتئين دار نظير تخم مرغ، گوشت گاو و حبوبات بايد در هر وعده غذايي گنجانده شوند. مصرف ميان وعده هاي حاوي پروتئين فراوان نيز مفيد است.
سيب، گلابي، گيلاس، زردآلو و انگور ميوه هايي هستند كه مصرف آن ها موجب افزايش منظم قند خون مي شود. اين ميوه ها ميان وعده هاي غذايي بسيار خوبي براي حفظ و كنترل قند خون هستند.
حليم جو، نان چاو دار و حبوباتي نظير لوبيا قرمز،عدس سبز و قرمز، نخود و لوبيا همگي داراي فيبرهاي محلول بوده و به تثبيت قند خون كمك مي كنند. اين غذاها منابع خوب كربوهيدرات بوده و حبوبات نيز منابع خوب پروتئين هستند.
منبع: ویکی پدیا , نامه نیوز , سیمرغ