تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
دردهای ناحیۀ کمر ، یکی از مشکلات عمدۀ افراد به ویژه در سنین بالاتر از 40 سالگی است و در بیشتر موارد سبب ناتوانی شغلی و ناراحتی روحی و جسمی می شود.دیسک عبارت است از بالشتک هایی غضروفی که پر از مایع بوده و دارای خاصیت ضربه گیری و ممانعت از کشش زیاد روی مهره ها است و در بین استخوانهای ستون مهره ای قرار داشته و همچنین دارای حالت انعطاف پذیری هستند.
هر دیسک دارای هسته ای مایع و ژله ای است که پوشش حلقه ای و تعدادی رشته ، آن را محاصره کرده است و این حلقه در ناحیۀ پشت و اطراف دیسک ضعیف تر است و در اثر ضربه و فشار زیاد دچار بروز فتق دیسک و برآمدگی و فشار بر روی اعصاب ستون مهره ها می شود.
بی تحرکی و ابتلا به بیماری دیسک کمر
بیتحرکی بسیار بیشتر از مشاغل پرتحرک زمینه ساز دیسک کمر میشود و در همین راستا افراد پشت میزنشین مانند کارمندان بسیار بیشتر از کارگران ساختمانی در معرض خطر ابتلا به دیسک کمر هستند.
به صورت طبیعی امکان دارد هر فرد به بیرون زدگی دیسک کمر مبتلا شود.
با افزایش سن و از دست دادن آب بدن می توان شاهد بیرون زدگی دیسک کمر در افراد بود.
رعایت نکردن مکانیک صحیح بدن به هنگام انجام فعالیتهای مختلف به ویژه در هنگام نشستن را از جمله شایعترین علل بیرون زدگی دیسک کمراست
شایعترین قسمت ایجاد دیسک در بدن در ناحیه کمر و پس از آن در ناحیه گردن است
وجود درد مبهم در ناحیه کمر از جمله علائم ابتلا به دیسک کمر است و در صورت شدت بیرون زدگی درد به ترتیب به ناحیه باسن، ران ها، ساق پا و حتی انگشتان پا می رسد که هر چه میزان درد به قسمتهای پایینتر بدن سرایت کند، شدت بیرون زدگی بیشتر خواهد بود.
منبع : سلامت نیوز ایسنا