آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

انگشت اضافی یا پلی داکتیلی

2792_orig

تاریخ ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

پلی داکتیلی به معنای داشتن انگشت اضافی یا انگشتان اضافه در دست یکی از شایعترین ناهنجاری های مادرزادی دست است و از هر ۵۰۰ تولد در یک نفر وجود دارد و میتواند به اشکال متعددی ظاهر شود

  • یک برجستگی کوچک در کنار دست
  • یک انگشت که در انتها پهن شده و دو ناخن دارد
  • یک انگشت اضافه که با یک پایه نازک از کنار دست آویزان است
  • یک دست با ظاهر معمولی با یک شست و پنج انگشت دیگر
  • و بسیاری اشکال دیگر

معمولاً انگشت اضافه در طرف انگشت کوچک دست قرار می‌گیرد، اما ممکن است در طرف انگشت شست نیز وجود داشته باشد. به‌طور نادر، انگشت اضافه بین انگشتان وسطی قرار می‌گیرد.

انگشت اضافه ممکن است فقط شامل پوست اضافه باشد، اما ممکن است شامل استخوان نیز باشد. همچنین، ممکن است دارای یک یا چند بند استخوانی باشد و یا به استخوان‌های کف دست متصل شود. در برخی موارد، انگشت اضافه به دو شاخه تقسیم شده و به دو انگشت تبدیل می‌شود.

علت پلی داکتیلی یا چند انگشتی

در مرحله جنینی، دست ابتدا به شکل یک پارو تشکیل می‌شود و سپس در بخش‌های مختلف آن شکاف‌هایی ایجاد می‌شود که انگشتان را از یکدیگر جدا می‌کنند. اما گاهی اوقات این انگشتان به درستی از هم جدا نمی‌شوند و نتیجه آن دستی است که دو یا چند انگشت آن با هم متصل هستند؛ این حالت را سینداکتیلی نام می‌دهند.

در بعضی موارد، بیش از چهار شکاف ایجاد می‌شود و در نتیجه بیش از پنج انگشت در دست شکل می‌گیرند؛ این حالت را پلی داکتیلی نام می‌دهند. گاهی اوقات هر دو اتفاق سینداکتیلی و پلی داکتیلی همزمان رخ می‌دهند.

پلی داکتیلی یا چند انگشتی در برخی موارد به صورت ارثی انتقال می‌یابد، اما در اکثر موارد به صورت خودبخودی و بدون وجود تاریخچه خانوادگی اتفاق می‌افتد. گاهی اوقات تعداد انگشتان دست همراه با سایر نقص‌های از پیش تولدی مانند بیماری‌های خونی یا قلبی رخ می‌دهد، بنابراین هر کودکی که این مشکل را دارد، باید توسط یک پزشک مورد بررسی جامع قرار بگیرد.

درمان انگشتان اضافه یا پلی داکتیلی

درمان این ناهنجاری بصورت عمل جراحی و خارج کردن انگشت اضافه است. وقتی این انگشت اضافه در طرف شست قرار دارد معمولا بهترین زمان برای جراحی و خارج کردن آن یک و نیم سالگی است. عمل جراحی نباید به بعد از پنج سالگی بیفتد. وقتی انگشت اضافه در طرف انگشت کوچک است بهتر است در حدود یک سالگی جراحی شده و خارج شود و وقتی انگشت اضافه در وسط انگشتان دیگر است بهتر است عمل جراحی خارج کردن آن در سن شش ماهگی بچه انجام شود. بستن انگشت با نخ برای خارج کردن ممکن است موجب خونریزی های شدید شده و عملی خطرناک است. بهترین روش خارج کردن انگشت اضافی به توسط عمل جراحی و بوسیله پزشک است.

منبع : ایران ارتوپد

مقالات مرتبط

رگ های ران

تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ شریان های عمده ران شریان رانی

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ