آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

نرمش های شانه

3055d36ce901

تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

یکی از اقدامات مهم درمانی در بیماری ها و آسیب های شانه انجام درست و اصولی نرمش های شانه است. هدف از این نرمش ها بدست آوردن دامنه حرکتی مناسب شانه و تقویت عضلات اطراف شانه بوده و بدون انجام دادن این نرمش ها انتظار بدست آوردن یک نتیجه خوب درمانی امری دور از ذهن است.

نکاتی که قبل از شروع نرمش های شانه باید بدانیم

قبل از انجام این نرمش ها اول چند دقیقه راه بروید تا بدنتان به اصطلاح گرم شود. اگر احساس می کنید انجام هرکدام از نرمش هایی که در زیر توضیح داده می شود برای شما مشکل است می توانید آن را انجام ندهید و فقط نرمش هایی را انجام دهید که انجام دادن آن برای شما راحت است. بتدریج بعد از چند هفته که عضلات شانه شما قویتر شد خواهید توانست همه نرمش ها را انجام دهید. لازم نیست نرمش ها را حتما به تعدادی که در زیر گفته می شود انجام دهید. می توانید آنها را با تعداد و دفعات کمتر انجام دهید. به تدریج و بعد از گذشت چند هفته که عضلات شما قویتر شد می توانید آنها را به تعداد بیشتر انجام دهید.

نکته مهم در انجام این نرمش ها اینست که باید آنها را با شدت و تعداد کم شروع کرده و به آرامی شدت و تعداد آنها را بیشتر کنید و گرنه ممکن است نرمش ها به شما آسیب رسانده و درد شما را بیشتر کند. اگر عضلات شما خیلی ضعیف باشد ممکن است با انجام نرمش ها، درد شانه شما بیشتر شود. نرمش ها را می توانید با تعداد ۳-۲ بار تکرار شروع کنید و بتدریج هر روز یا هر دو روز یکی به آن اضافه کنید تا بعد از مدتی به ۳۰-۲۰ مرتبه برسد.

نکته مهم دیگر اینست که بدست آوردن دامنه حرکتی مناسب و تقویت عضلات به چند ماه زمان نیاز دارد پس عجله نکنید. صبر داشته باشید و ناامید نشوید. نرمش ها را با برنامه منظم و با پشتکاری انجام دهید. مطمئن باشید مشکلات شما بعد از ۲-۱ ماه به نحو قابل محسوسی کاهش پیدا میکند.

نرمش های شانه دو دسته اند.

نرمش های کششی

که موجب می شوند عضلات، تاندون ها و لیگامان های اطراف شانه تحت کشش قرار بگیرند. این نرمش ها موجب افزایش دامنه حرکتی شانه شده و در کاهش درد شانه بسیار موثرند.

نرمش های تقویت کننده عضلات شانه

 این نرمش ها هم می توانند با کم کردن فشار هایی که به مفاصل و تاندون و لیگامان های شانه وارد می شوند موجب کاهش قابل توجه درد شوند. اگر برای اولین بار است که می خواهید نرمش های شانه را انجام دهید با نرمش های کششی و ایزومتریک شروع کنید. بعد از چند جلسه که دامنه حرکتی شانه شما به حد قابل قبولی رسید می توانید نرمش های ایزوتونیک را هم انجام دهید. در هر نوبت نرمش هم ابتدا با نرمش های کششی شروع کرده و بعد نرمش های دیگر را انجام دهید.

منبع: ایران ارتوپد

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ