فتق دیسک کمر، کمر دردی است که به سمت پاها منتشر می شود و می تواند انجام فعالیت های روزانه را سخت و حتی غیر ممکن سازد.
ستون فقرات شما از استخوان هایی (ورتبرا) تشکیل شده است که شامل صفحات بیضی شکل کارتیلاژ یا دیسک هستند که دارای یک لایه خارجی سخت و محکم ( انولوس) و لایه داخلی نرم(نوکلئوس) می باشند.
وقتی فتق دیسک کمر رخ می دهد بخشی از نوکلئوس از درون شکافی در آنولوس وارد کانال ستون فقرات می شود. این امر می تواند سبب آسیب به عصب و در نتیجه ایجاد درد، بی حسی و ضعف در کمر، پا یا بازو شود.
عوارض پارگی دیسک کمر
اگر فشار وارده به دیسک کمر بیش از حد تحمل باشد، قسمت محیطی دیسک پاره شده و قسمت مرکزی آن از این شکاف به خارج رانده می شود. قسمت مرکزی دیسک بین مهره ای در کودکان حاوی مقدار زیادی آب بوده و ژله مانند است، در حالیکه در بالغین آب کمتری داشته و حالت نیمه جامد شبیه به آدامس جویده شده دارد. پارگی دیسک کمر باعث به وجود آمدن مشکلات زیر خواهد شد.
پارگی دیسک کمر و درد سیاتیک
دیسک خارج شده، روی ریشه های اعصاب فشار آورده و باعث تحریک یا فلج آن ها می گردد. تحریک ریشه های عصب باعث انتشار درد در مسیر عصب سیاتیک به کف پاها می شود و باعث درد سیاتیک خواهد شد.
پارگی دیسک کمر و استئوآرتریت مهره
پارگی دیسک کمر و خارج شدن قسمت مرکزی آن باعث کم شدن ارتفاع دیسک گشته و دو مهره را به هم نزدیک تر می کند. در نتیجه فشار بیشتری روی مفاصل بین کمر وارد شده و باعث استئوآرتریت مهره آن می گردد.
پارگی دیسک کمر و تنگی کانال نخاعی
نزدیک شدن مهره ها به یکدیگر باعث تنگ شدن سوراخ های بین مهره ای که اعصاب از آن عبور می کند می گردد، ریشه های عصبی را تحت فشار قرار داده و تحریک می کند و باعث تنگی کانال نخاع می شود.
بیماران مبتلا به دیسک کمر می توانند برای درمان دیسک کمر خود به بهترین مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی در اصفهان (مرکز جامع دکتر فرخانی) مراجعه کرده واز بهترین ,جدید ترین و پیشرفته ترین روش های درمانی این مرکز استفاده کنند.
-
آشنایی بیشتر….
جهت آشنایی بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید