اختلاف فاحش میان انسان و سایر مهره داران در آنست که انسان می تواند روی دوپای خود ایستاده و راه برود، در حالی که حیوانات به صورت چهار دست و پا راه می روند، این ارجحیت علت اصلی کمردردانسان است.
ایستادن و راه رفتن، مستلزم مهارت تمرین فراوان است. در هنگام راه رفتن وزن بدن به جلو منتقل شده و انسان برای جلوگیری از زمین خوردن یک پای خود را به جلو می گذارد تا وزن منتقل شده به جلو را حمایت نموده و از زمین خوردن جلوگیری کند.
این عمل نسبتاً مشکل همراه با مهارت خاص و با هماهنگی عضلات اندام ها و تنه انجام می پذیرد، به همین علت است که برای انسان سه سال طول می کشد تا به خوبی راه برود در حالی که حیوانات غالباً چند هفته بعد از تولد به خوبی راه می روند.
دو نیمه ی لگن، استخوان خاجی را در برگرفته و ستون فقرات روی آن قرار می گیرند. انتهای فوقانی استخوان خاجی افقی نبوده و با زاویه ای حدود 40 درجه به جلو متمایل است. قرار گرفتن ستون فقرات روی استخوان خارجی امکان پذیر نبوده و برای جبران این نقیصه باید به ستون فقرات کمری انحنایی به عقب داده شود.
پارگی دیسک کمر و کمردرد
در مشاهده ستون فقرات انسان در حال ایستاده از پهلو، کمر و گردن دارای انحنایی به جلو و پشت دارای قوسی به عقب می باشد. این قوس ها باعث تعادل ستون فقرات در موقع ایستادن و راه رفتن می گردد.
به آخرین مهره ی کمری در محل اتصالش به استخوان خارجی بیشترین فشار وارد می شود و به همین جهت پارگی دیسک کمر در این ناحیه بیشتر دیده می شود.
اگر فشار وارده به دیسک بیش از حد تحمل باشد، قسمت محیطی دیسک پاره شده و قسمت مرکزی آن از این شکاف به خارج رانده می شود. قسمت مرکزی دیسک بین مهر ای در کودکان حاوی مقدار زیادی آب بوده و ژله مانند است در حالیکه در بالغین آب کمتری داشته و حالت نیمه جامد شبیه آدامس جویده شده دارد.دیسک خارج شده، روی ریشه های اعصاب فشار وارد آورده و باعث کمردرد،تحریک و یا فلج آن ها می گردد.
افزایش قوس کمر و کمردرد
افزایش قوس کمر باعث وارد شدن فشار بیشتری روی قسمت عقبی مهره ها گشته و کمر درد و ناراحتی بیماران مبتلا به کمردرد را افزایش می دهد
مهمترین علت کمردرد
زندگی ماشینی نیز یکی از مهمترین علت کمر درد است. زندگی کنونی به لحاظ میزان تحرک و رژیم غذایی پرکالری در طول زمان سبب وارد آمدن فشارهای نامتناسب به ستون فقرات و عدم تعادل در قدرت عضلات اطراف ستون فقرات و درنهایت آسیب دیدگی قسمت های مختلف کمر می شود که کمر درد را به دنبال دارد.
پیشگیری و درمان کمردرد
بیماران مبتلا به کمردرد باید سعی کنند برای پیشگیری از کمردرد قوس کمر را کم کرده و از زیادتر شدن آن جلوگیری نمایند.در واقع اصول کلی درمان کمردردها با علل مکانیکی کاهش قوس کمری در مراحل مختلف زندگی است.
-
دراین زمینه بخوانید…
لیرز درمانی کمردرد
اثرات ورزش بر روی کمر درد
کمردرد خانم های خانه دار
منبع: کتاب درمان آسان کمر درد