تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
درد دنبالچه از مشکلات شایع و آزار دهنده ستون مهره است. درد دنبالچه در پایین ترین قسمت ستون مهره و زیر باسن احساس می شود و موجب اشکال در نشستن بیمار می شود
علائم درد دنبالچه
۱ درد دنبالچه موقع فشار مستقیم روی آن مثلا موقعی که بیمار روی محل سفتی می نشیند (طوریکه فرد مجبور است با یک سمت باسن بنشیند)
۲ درد شدید و ناگهانی وقتی بیمار از حالت نشسته بلند می شود
۳ درد در موقع اجابت مزاج ( یبوست می تواند درد آن را تشدید نماید )
۴ فشار با انگشت به ناحیه دنبالچه دردناک است (درد این ناحیه می تواند به علت بیماری های مقعدی, آبسه ها ویا کیست پیلونیدال باشد که بیمار جهت بررسی و تشخیص باید به پزشک مراجعه نماید)
۵ درد ممکن است در حین عادت ماهانه افزایش یابد
۶ کم خوابی و اضطراب و افسردگی هم می تواند از عوارض ابتلا دراز مدت به این بیماری باشد
درمان درد دنبالچه
درمان این بیماری در اغلب اوقات غیر جراحی است. اگر بیمار چاق است کاهش وزن می تواند درد وی را کم کند
پزشک معالج معمولا برای کاهش درد و التهاب در ناحیه از دارو های ضد التهاب مانند بروفن استفاده می کند. به بیمار توصیه می شود از بالشتک های مخصوص نرم یا بادی برای نشستن استفاده کند. در استفاده از این بالشتک ها باید دقت شود محل درد در وسط بالشتک قرار گیرد تا فشار مستقیمی به استخوان دنبالچه وارد نشود.
بیمار باید از نشستن در محل های سرد اجتناب کند. گرم کردن محل درد در بسیاری اوقات شدت درد را کاهش می دهد. گاهی اوقات فیزیوتراپی بصورت استفاده از گرمای موضعی و یا اولتراسوند می تواند به بهبودی بیمار کمک کند. در مواردی که درد بیمار به درمان های معمول جواب نمی دهد ممکن است نیاز به عمل جراحی وجود داشته باشد
منبع: سایت دکتر حسین زاده , قطره , فیزیوتراپی