تاریخ ۵ آذر ۱۴۰۲
فتق دیسک کمر اغلب در نتیجه سایش تدریجی در اثر بالا رفتن سن و ایجاد شکاف هایی که در اثر تغییر شکل دیسک ها رخ می دهد، ایجاد می شود.
فتق دیسک مهره در ناحیه گردن و کمر بسیار شایع است. علت شیوع در این ۲ ناحیه نسبت ضخامت دیسک به ارتفاع مهره است.
لیگامانهای طولی خلفی بلند هم وقتی به کمر میرسند ضخامتشان کم میشود. پارگی دیسک کمر زمانی رخ میدهد که به طرف جلو یا چپ و راست خم شدهایم.
در این هنگام گودی کمر کم میشود و بالطبع مهرهها آسیبپذیرتر هم میشوند
اگر دیسک به صورت فتق دیسک کمر باشد درمان چندان مشکل نیست ولی وقتی یک تکه از دیسک کنده شود و داخل کانال بیفتد، ممکن است برای درمان دیسک کمر جراحی نیز لازم باشد.
فتق دیسک در ناحیه کمری، سبب بروز درد در ناحیه کمر و باسن و پشت یا جلوی ران می شود.
در صورتی که فشار روی رشتههای نخاعی افزایش یابد، افراد مبتلا به فتق دیسک کمر ممکن است از ناحیه زانو به پایین علائمی نظیر درد، بیحسی، گزگز و مورمور، احساس سردی یا گرمی، گرفتگی مکرر عضلانی، ضعف یا لاغری را تجربه کنند.
اشخاص دچار فتق دیسک کمر نمیتوانند به راحتی خم شوند و در حین خم شدن احساس میکنند که رگی در پشت زانویشان کشیده میشود. همچنین، درد بیماران مبتلا به فتق دیسک کمر با سرفه تشدید میشود.
گاهی اوقات، بیماران مبتلا به فتق دیسک کمر تنها از وجود گزگز و مورمور یا احساس ضعف یا درد در ناحیه ساق، مچ پا یا انگشتان پای خود شکایت میکنند و در ناحیه کمر دردی احساس نمیشود.
تشخیص فتق دیسک کمر از سایر بیماری ها
– بیماری های متعددی هستند که سبب کمردرد با انتشار به پاها می شوند.
از بین آن ها بیماری هایی که بیشتر با فتق دیسک کمر اشتباه می شوند، عبارتند از:کشیدگی رباط ها یا عضلات کمر،تنگی کانال نخاعی ،آرتروز کمر،برخی از بیماری های روماتیسمی،عفونت هایی مثل تب مالت،تومورها و بیماری های سیستم ادراری نظیر سنگ کلیه.
در مرکزجامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی از بهترین روش ها برای درمان مبتلایان به دیسک کمر استفاده می شود
-
آشنایی بیشتر….
جهت آشنایی بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید
مطالعه مقاله دیسک کمر ورزشکاران
مطالعه مقاله لیزر درمانی دیسک کمر
مطالعه مقاله روش های جدید درمان دیسک کمر
منبع : تکنولوژیست های جراحی علوم پزشکی شهیدبهشتی مجله پزشکی دکتر سلام پزشک شما