رژيم غذايي در بيماري آرتروز

 

تغذيه مناسب، کليد اصلي جلوگيري از انواع بيماري ها از جمله آرتروز است. اولين مرحله اصلي در درمان آرتروز، رساندن وزن به حد ايده آل است. وزن اضافي باعث ايجاد فشار بر روي مفاصل و در نتيجه عوارض آرتروز مي گردد. رعايت يک رژيم غذايي که حاوي فيبر بيشتري باشد ( فاقد مواد شيميايي آلوده که باعث ايجاد استرس در بدن مي شود، باشد)، مصرف بيشتر ميوه ها و سبزي جات تازه، ماهي، دانه ها و غلات سبوس دار توصيه مي شود. مصرف ماهي هاي آب هاي سرد از جمله ماهي آزاد ( سالمون ) توصيه مي گردد. مصرف چربي هاي اشباع ، روغن هاي هيدروژنه يا جامد ، غذاهاي پرچرب و سرخ کرده و شکر توصيه نمي گردد، چرا که اين مواد غذايي باعث ايجاد اسيديته ي بالاي محيط داخلي مفاصل شده و اين حالت موجب درد بيشتري در مفاصل و در نتيجه التهابات آنها مي شود.

مصرف ميوه، سبزي، غلات كامل ( تصفيه نشده وسبوس دار)، آجيل ، دانه هاي خوراكي و ماهي باعث كاهش التهاب مفاصل يا آرتروز مي شوند.

گوشت هاي پرچرب، تخم مرغ ، مارگارين، کره، کافئين، الکل، شکر سفيد، تنباکو و محصولات لبني بايد از رژيم غذايي حذف شوند. در حدود يک سوم از افرادي که از بيماري آرتريت روماتوئيد رنج مي برند به سولانين ها و يا بعضي گياهان حساس اند که از آن جمله مي توان سيب زميني ، فلفل ها، بادمجان، گوجه فرنگي و تنباکو را نام برد که بايد از رژيم غذايي اين گروه از افراد حذف گردد. توصيه مي شود که حداقل 6 تا 8 ليوان آب در طول روز جهت دفع سموم از بدن مصرف شود.

غذاهايي که مي توان مصرف نمود

– سبزيجات برگ سبز مانند جعفري، شاهي، کرفس، کلم پيچ

– هويج

– جودوسر، محصولات تهيه شده از گندم

– محصولات تهيه شده از سويا

– غلات کامل مانند برنج قهوه اي، ارزن، جو، گندم، جوي دو سر

– ماهي هاي آب هاي سرد مانند ماهي آزاد ساردين، شاه ماهي

غذاهايي که بايد از مصرف آنها پرهيز کرد

تحقيقات نشان داده که علائم آرتروز ، حتي در کساني که آرتريت روماتوئيد دارند ، کاهش خواهد يافت ، به شرط آن که اين افراد با يک رژيم گياهخواري سازش يابند. اين رژيم فاقد غذاهاي با منشاء حيواني به خصوص محصولات لبني است. مواد غذايي که نبايد در اين بيماري مصرف شوند ، شامل گروه هاي زير است:

– مهار کننده هاي جذب کلسيم : گوشت قرمز، لبنيات، تخم مرغ، جوجه، الکل، قهوه ، شکر تصفيه شده، اکثر شيريني جات، نمک اضافي

– غذاهاي داراي اگزالات بالا : ريواس، زغال اخته، آلوها، کنگر، اسفناج

– غذاهاي خانواده ي گياهان تاج ريزي ها : گوجه فرنگي، بادمجان، سيب زميني، فلفل ها، تنباکو

– غذاهايي که موجب تورم و آب آوردگي مي شوند : گندم سياه، لبنيات، کليه ي چربي هاي حيواني، مغزها و آجيل ها، دانه هاي چرب دار، کره ي حاصل از دانه ها.

منبع: پارسی طب

دکتر علی فرخانی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
اصفهان.خیابان شمس آبادی.چهارراه قصر.روبروی بانک ملت.کوی26(دهش)





Share →

Visit Us On Facebook